Prenumerera
Prenumerera
© Polisen

Kelvin mördade sin gravida sambo – när hon skulle lämna honom

Kelvin Osagie, 31, dödade sin sambo Carine, 27 – och deras ofödda barn. Han utdelade över 50 knivhugg mot modern och det ofödda barnet.

Carine var gravid i 8 månaden och utredarna hittade en packad väska i lägenheten som också var brottsplatsen. Hon var av allt att döma på väg att lämna honom. Kelvin Osagie döms nu till livstids fängelse av Vänersborg tingsrätt. Han har själv spelat in mordet med sin mobiltelefon, vilket förenklade åklagarens bevisarbete. Ett knivhugg hade också träffat det ofödda barnet, enligt rättsläkaren.

Paret bodde i Vänersborg och hade två till barn. Dessa befann sig i lägenheten och bevittnade mordet vilket även resulterat i att Kelvin dömds för två fall av grovt barnfridsbrott.

Kelvin Osagie blev genast huvudmisstänktes när polisen anlände vid mordplatsen en oktober kväll 2021. Han kunde snabbt gripas och idag dömde Vänersborgs tingsrätt honom till livstids fängelse. Tingsrätten skriver att attacken var ”oprovocerad och uppsåtlig”. De har därmed inte funnit några förmildrande omständigheter och dömer då Kelvin till lagens strängaste straff.

Åklagaren hade även yrkat på att Kelvin, som inte är svensk medborgare, ska utvisas ifrån Sverige. Även här gick rätten på åklagarens linje.

Sambons sista minuter i livet spelades in och därmed har rätten en tydlig motivbild att förhålla sig till och vad de grälade om. Han var helt enkelt rädd att hon skulle lämnat honom och dessutom anmäla honom till myndigheterna via bland annat BVC och därmed försvåra hans möjlighet att upprätthålla relation till det ofödda barnet, enligt förhandlingsprotokollet.