Prenumerera
Prenumerera
© Svenska Morgonbladet

16 åring gripen för knivattack – mot blandat en rektor

En 16-årig pojke har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i centrala Västerås, enligt pressmeddelande på åklagarmyndighetens hemsida.   Pojken greps på brottsplatsen av polisen på tisdagsmorgonen efter att två män 50 årsåldern anfallits med ett vasst föremål. Det hela ska ha inträffat vid gallerian Kvarteret Igor i Västerås. Båda männen är allvarligt skadade, och den ena mannen har livshotande skador, enligt Region Västmanland. Enligt källor till Svenska Morgonbladet jobbar det ena mannen som rektor på Edströmska gymnasiet i Västerås. Det är då fullt möjligt att det finns en relation mellan rektorn och eleven sedan innan och att motivbilden kan finnas däri. – Jag har känt honom sedan han var barn och det är en omtyckt rektor i vår verksamhet, säger Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås, till Aftonbladet. Den misstänkte 16-åringen har genomgått förhör och är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Motivet till händelsen är inte kartlagt menar polisen men de utesluter inte att det kan finnas en relation mellan brottsoffer och gärningsman sedan innan. På fredag tar åklagaren beslut om denne ska begära att 16 åringen häktas.