Prenumerera
Prenumerera
Av US Embassy Sweden - TEDxUSEmbassyStockholm 18, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70236104

Marcus Oscarsson skrämmer upp sina facebookföljare gällande ”Akut Epidemi”

Journalisten och Tv-personligheten Marcus Oscarsson försöker återigen skrämma upp sina svenska läsare om att ett nytt virus är på väg med ödesdigra konsekvenser.

Enligt medieuppgifter från i slutet av förra veckan ska ett virus ha brutit ut i det isolerade landet Nordkorea. Det är troligtvis väldigt svårt att veta vad som exakt har hänt i ett land som inte tillåter fri media. Trots denna osäkerhet väljer Marcus Oscarsson att idag skriva följande på sin facebooksida.

”I NATT: EFTER COVID-UTBROTT – RAPPORTERAR OM NY “AKUT EPIDEMI”.

Oskarsson har nästa en halvmiljon följare till sin sida vilket innebär att han påverkar den folkliga opinionen i Sverige.

”Nordkorea har beordrat medicinsk personal och epidemiologiska utredare till södra delen av landet”, skriver han sen i artikeln på hemsida som det panikartade facebokinlägget länkar till.

Han menar att utbrottet uppkommit i Hwanghaeprovincen i södra Nordkorea och att det rör sig om en sjukdom som är kopplad till mag- och tarmkanalen. Enligt CNN ska smittskyddsläkare från Sydkorea ha sagt att det kan röra sig om kolera eller tyfus.

800 familjer ska vara drabbade och enligt Oskarsson ska 19310 nya ”feberfall” ha rapporteras under söndagen.

Inga medier rapporterar om att detta ska ha spridits till andra länder. På så vis är nyheten om virussmittan i Nordkorea helt irrelevant för svenskar. Ändå väljer Oscarsson att skriva om det som en viktig och allvarlig incident.