Prenumerera
Prenumerera
Upphovsman: SVT/Skärmdump Rättigheter: Återgivningsrätt: 23 § 3-användning Joakim Lamotte

Joakim Lamotte lägger ner som journalist efter 20 år – ”På grund av hot mot min familj”

Joakim Lamotte lägger ner sin journalistiska bana, någonting han meddelat via sociala medier under dagen. Han är frilansjournalisten som gjort sig känd genom att göra reportage i bland annat de svenska utanförskapsområdena. Anledningen till beslutet är de omfattande hot som hans familj mottagit den senaste tiden. Han konstaterar i ett Facebookinlägg att han jobbat som journalist i nästan 20 år. Lamotte började sin karriär som reporter åt SVT, däribland åt Uppdrag granskning.

I december 2019 blev Lamotte misshandlad och bestulen på utrustning vid en livesändning över facebook i ett utanförskapsområde.

”På grund av hot mot min familj måste jag tyvärr härmed meddela att jag avslutar mitt arbete med journalistik. Jag har jobbat som journalist i knappt 20 år men nu är det över”, skriver Lamotte i på facebook.

I skrivande stund håller Joakim Lamotte en livesänd presskonferens på Instagram. Detta kommer bli hans sista livesändning.

Han började som frilands journalist 2015 och han haft en följarskara på nästan 300 000 på sociala medier, enligt vissa bedömare. Han belyste frågor kring integrationsproblem i utanförskapsområdena åren efter asylkrisen 2015.