Prenumerera
Prenumerera

Novusundersökning: Knapp ledning för den blå-gula oppositionen – Liberalerna nära riksdagsspärren

Liberalerna ökar kraftigt i den novusundersökning som publicerades idag via SVT. Partiet hamnar på 3,5 procent av väljarstödet i mätningen. Enligt Novus är det liberalernas bästa opinionsmätning på 2 år och av allt att döma närmar partiet sig riksdagsspärren.

– Jag har, med mina nya politiska besked och min tonalitet, kanske fått medlemmar att med stor glädje vara ute på torg, knacka dörr och delta i debatter. Jag tror det har varit betydande i opinionen, säger Johan Pehrson som är Liberalernas nya partiledare till SVT.

MP däremot hamnar under spärren i denna undersökning och detta händer nu för sjunde månaden i rad.

– Vi ser ingen förändring uppåt, de ligger konstant på fel sida av strecket. Samtidigt ser vi att Socialdemokraterna har ökat sitt stöd sedan Miljöpartiet lämnade regeringen, säger Torbjörn Sjöström från Novus till SVT. 

Socialdemokraterna hamnar på 30,2 procent i denna väljarsympatiundersökning.

Om man räknar bort de partier som hamnar under riksdagsspärren, får de partier som backar S-regeringen idag 45,5 procent av väljarstödet.

Den blågula oppositionen får sammantaget 45,8 procent i denna novusmätning, borträknatifrån Liberlerna.