Prenumerera
Prenumerera

Man skjuten till döds i Kristianstad under onsdagskvällen

En man i 30-årsåldern har avlidit efter en skottlossning i centrala Kristianstad vid höjdvägen.

Polisen larmades till området vid åttatiden på tisdagskvällen efter att ett flertal privatpersoner ringde larmcentralen och anmälde hög smällar. Flera polispatruller anlände inom kort. Den skadade mannen var i 30 års ålder och fördes med ambulans till sjukhuset men hans liv kunde inte räddas, skriver polisen på sin hemsida. 

– Vi kan konstatera att det är en skottlossning, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen till SVT.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och söker nu fler vittnen som vet någonting.

Detta är den 34 skjutningar med dödligt utfall i år och samtidigt som våldet verkar trappas upp har polisen svårare att orka samt hinna med sitt jobb .

6 av 10 poliser säger att de sällan eller aldrig har tillräckligt med bemanning för att möta upp till de krav som ställs på verksamheten. Det visar en ny medlemsundersökning från Polisförbundet som släpptes under tisdagen.

.