Prenumerera
Prenumerera
Fotograf: Axel Adolfsson ( bilden på Ulf Kristersson) Bilden på Ali © Riksdagen

Leila Ali (MP): ”Amineh som har pekats ut av Erdogan som terrorist…Allt detta visst Ulf Kristersson”

Moderatledaren Ulf Kristersson är givetvis en stark Nato-förespråkare och det förvånar exempelvis den muslimska riskdagenledamoten Leila Ali (MP) att han ens hoppade på SD:s linje om misstroendevotum. Hon menar att han borde insett att Amineh Kakabavehs roll skulle bli stort och därmed kunna skada Natoprocessen när Socialdemokraterna tvingades förhandla om hennes stöd inför gårdagens omröstning.

”Ulf Kristersson vet mer än någon annan att 175 mandat är mer än 174. Han har prövats som statsminister två gånger och förlorat båda gångerna. Uffe är väl medveten om de parlamentariska förhållandena och att avgörandet skulle hamna hos Amineh Kakabaveh”, skriver Ali på sin facebooksida under gårdagen.

”Amineh som har pekats ut av Erdogan som terrorist och är en av många anledningar till varför Turkiet sätter käpparna i hjulet för Sveriges Nato ansökan. Allt detta visst Ulf Kristersson trots det hakade han på Sverigedemokraternas misstroendevotum”, skriver hon därpå och listar upp anledningar till varför han skulle vara olämplig som statsminister.

Ali tycker att det är underligt att en ledare för ett statsbärande parti resonerar så kortsiktigt.

Trots situationen kring Kakabaveh och Turkiet fortsatte Ulf Kristersson att argumentera för att ett misstroendevotumen var en vettig handling i detta läge.

”Det är min och Moderaternas bestämda uppfattning att justitieminister Morgan Johansson gång på gång har visat brist på både personlig och professionell lämplighet för att inneha posten som Sveriges justitieminister. En statsrådspost som han fått av två statsministrar – först av Stefan Löfven, sedan av Magdalena Andersson”, skrev Moderatledaren på sin facebooksida under gårdagen.