Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=107318520

Kakabaveh överväger att rösta för ett misstroende på tisdag

Samtalen mellan regeringen och Amineh Kakabaveh verkar ha inletts och enligt vilden med hjärta för kurdernas rättigheter kommer samtalen att fortsätta under måndagen. Men hon anser inte att S hittills har gått henne till mötes på ett tillfredställande vis. Därför har hon under kvällen till Dagens Nyheter sagt att hon är öppen att fälla Morgan Johansson i protest mot just detta.

Jag är beredd att rösta för ett misstroende mot justitieministern. S har inte uppfyllt det de har lovat mig, konstaterar Kakabaveh till Dagens Nyheter. 

Morgan Johansson var ett samtalsämne under söndagens partiledardebatt i SVT. Ebba Busch lovade Magdalena Andersson inga fler misstroendeomröstningar om Morgan Johansson avgår. Magdalena Andersson svarade med att ”Ska fundera”. Statsministern sa häromdagen att regeringen skulle avgå om justitieminister Johansson fälls, men Andersson verkar nu vara mer öppen för kompromiss med de blå-gula, då uppgörelser med Kakabaveh sticker Erdogan ögonen. Utan Turkiets stöd kommer inte socialdemokratin kunna få till ett svenskt Nato-medlemskap.

Kakabaveh anser dock att den svenska debatten kring Erdogan blivit väldigt enkelspråkig

”Sverige utsätts just nu för påtryckningar ifrån Turkiet. USA vägrar att sälja stridsflyg till Turkiet. Men i den svenska debatten har plötsligt all kritik mot Erdogan blivit misstänkt för att vara ”kurdiska intressen”, skrev hon på sin facebooksida under söndagen.