Prenumerera
Prenumerera

Kakabahveh kan lägga ner sin röst på tisdag – kräver striktare svenskt linje mot Erdogan

Turerna kring Sverige och Turkiet fortsätter. Här om dagen ska Recept Erdogan ha krävt att Sveriges försvarsminister Peter Hultkvist avgår, för att han talat på en PPK-tillställning för 10 år sedan. Erodgans närmaste rådgivare sa till och med i veckan att Sverige borde släppa förhoppningar om att kunna gå med i Nato, enligt DN.

Schismen mellan Turkiet och Sverige sammanbinds med det misstroendevotum som riktas mot Morgan Johansson. En av vågmästarna i riksdagen är Amineh Kakabaveh. Skulle hon rösta emot Morgan Johansson kommer SD:s misstroendevotum gå igenom. Hon har i veckan krävt att regeringen agerar mer kritiskt mot Erdogan tillfördel för PPK och Kurdernas självständighetskamp. Regeringens samverkan med Kakabaveh upprör givetvis Turkiet ledare Erdogan som kan blir allt mer kritisk till att släppa in Sverige i FN.

Det förs nu samtal mellan den socialdemokratiska regeringen och den politiska vilden (tdigare V) Amineh Kakabaveh. Enligt Expressen är hennes nuvarande inställning att hon inte kommer rösta alls på måndag, vilket berövar de gul-blå på en majoritet för att fälla Morgan Johansson.