Prenumerera
Prenumerera

Paludan kommer bränna koraner nära Järvaveckans politikersamling

Stockholmspolisen har nu gett den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan tillstånd att genomföra allmänna sammankomster i Stockholm under Järvaveckan. Paludans plan är att genomföra dessa sammankomster i västra Stockholm, rapporterar Aftonbladet. De områden som ligger strax väster om centrala Stockholm är relativt nära Järva som ligger i Solna kommun.

Rasmus Paludan kommer således att genomföra koranbränningssammankomster varje dag, parallellt med att landets politiker samlas på Spånga IP nära problemområdet Rinkeby.

Jimmie Åkesson (SD) kommer bojkotta Järvaveckan med anledning av vänster­extremisten Kakan Hermanssons roll i evenemanget. Det var Hermansson via sitt hot att inte närvara fick Ebba Busch att portas ifrån Elle-galan.

Den stora frågan är hur Stockholms muslimer kommer bete sig vid och kring Järvaveckan i och med att Rasmus Paludan nu får hålla sammankomster.