Prenumerera
Prenumerera
Av Xanor - Eget arbete, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14585787

Stort narkotikatillslag i södra Stockholm – 8 gripna

Åtta personer greps under tisdagen i Stockholm efter att polisen genomfört en större räd. Det hela rör sig om grov narkotikasmuggling och grova narkotikabrott. En åklagare har öppnat en förundersökning och flera adresser i södra Stockholm har besökts av polis.

– Utredningen är inne i ett mycket tidigt och känsligt skede och vi kan därför inte berätta mer just nu. Vår bedömning är att information kan lämnas först efter eventuella häktningsförhandlingar, säger kammaråklagare Helena Nordstrand, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande på Åklagarmyndighetens hemsida.

I en rapport ifrån våren 2021 konstaterade polisen att narkotika smugglingen till Sverige var betydligt högre än vad de länge trott.

”Smugglingen sker främst genom vägtransporter där narkotikan göms i legal last och slutdestinationen är främst storstäderna Stockholm, Malmö och Göteborg, men även flera mellanstora städer”, skriver polisen på sin hemsida.