Prenumerera
Prenumerera

Elon Musk vill släppa tillbaka Donald Trump på Twitter

USA:s tidigare president Donald Trump stängdes av ifrån Twitter efter stormningen av Kapitolium. Etablissemanget såg honom på många sätt som ansvarig för den händelsen, även om det aldrig rättsligt fastställts.

 

Men läget håller på att förändras efter att el och – raketbils miljardären köper sociala mediaplattformen Twitter. Går köpet igenom har nu redan Elon Musk lovat att Donald Trump ska få återvända till Twitter.

Raket och el miljardären är världens rikaste man och anser att de permanenta bannlysningarna på Twitter enbart ska var till för ”bottar och bluffkonton”

”Jag tycker det var fel att bannlysa Donald Trump”, säger Elon Musk i en intervju med Financial Times. Han poängterar att han än inte äger Twitter och att hela köpet inte är färdigställt än.

Donald Trump har dock sagt att han satsar på sin egen plattform Truth Social.

Brit Stakeston är en entreprenör och författare som bor i Stockholm. Hon menar att Elon Musks ägarskap över Twitter kan förändra hela världen. Detta säger hon efter att hon hört hans intention om att skap riktig yttrandefrihet via Twitter.

– Det finns något djupt allvarligt i att världens rikaste man, som också driver samhällsförändrande frågor, äger en plattform som har makten att sätta agendan för samhällsfrågor. Åtminstone har Twitter den rollen i en amerikansk kontext, säger hon till SvD.