Prenumerera
Prenumerera
© Tass News Angency

Indien tar inte ställning mot Ryssland – köper mer rysk råolja

Kriget mellan Ukraina och Ryssland pågår för fullt. Just nu riktar världsmedia sitt fokus på att Ryssland inlett ett aktivt anfall mot det stålverk där bland annat ukrainska trupper huserar utan för staden Mariupol som Ryssland nu tagit kontroll över. Staden ligger längst den Ukrainska sydkusten och är en strategiskt viktig not mot ytterligare ryskt avancemang mot Odessa och total kontroll över Ukrainas enda kust.

Stora delar av världen har valt att ställa sig på Ukrainas sida i konflikten. Men Indien är det största land i världen som valt att inte göra det. Svenska Morgonbladet har tidigare skildrat hur Indien vill upprätthålla en stark relation till Ryssland så att de inte närmar sig Kina för mycket och blir en gemensamt block mot Indien. Dessutom köper Indien vapen och olja ifrån Ryssland .

Bloomberg News rapporterade så sent som idag att Indien just nu är inne i en förhandling om oljekonsumtion med Ryssland. Indien har den senaste tiden ökat sin import av Rysk råolja, enligt Bloomberg.

Indien har inte avbrutit sina handelssamarbeten med Ryssland och de har dessutom röstat emot (eller lagt ner sin röst) resolutioner och sanktioner mot Ryssland i FN:s säkerhetsråd.