Prenumerera
Prenumerera

Manifestation för de vaccinskadade på Valborg i Stockholm

Talaomdet är ett projekt och ett upprop för de som skadats av covid-19 vaccinen. Projektet tog sakteligen form under slutet av 2021. Satsningen drivs av ideella svenska medborgare som vill ta upp kampen för de vaccinskadade som länge saknat en egen stark röst. Talaomdet jobbar idag huvudsakligen med digitala plattformar för att sprida kunskap om de drabbade och deras situation. Målsättningen är bland annat att vara ett forum för de vaccinskadade, där de ska få känna samhörighet med andra som drabbats samt få stå i strålkastarljuset och berätta om vad de blivit utsatta för.

Den 30 april kommer Talaomdet projektet att ordna en manifestation i Stockholm där de drabbade ska få lyftas fram i samklang med kompetens inom vårdprofessionen som även dessa deltar i kritiken som rikas mot massvaccination och hur den hanterades. Personer i ambulans – och sjuksköterskeklädsel kommer att gå med marschen i Stockholm för att förstärka budskapet, förklarar kärngruppen för Talaomdet för Svenska Morgonbladet.

”Vi kräver att alla som har skadats av dom här injektionerna ska få skälig ersättning för sina skador och den hjälpen som de förtjänar att få och behöver… vi kräver också att de ansvariga står till svars och att massvaccineringen mot covid-19 omedelbart stoppas”, markerade Sandra Wigren (artikelbilden) när projektet presenterades för bland annat Svenska Morgonbladet i slutet av mars. Sandra är del av projektets kärngrupp.

”Alla människor kan göra något för någon annan” säger Sandra Wigren när Svenska Morgonbladet talade med henne igår. ”Talaomdet handlar om att förena istället för att splittra. #jagstårmeddig är vår hashtag och vår kommande kampanj där vi stöttar de som fått biverkningar av c19 vaccinet. Alla kan vara med och instruktioner kommer efter manifestationen på lördag”, förklarar hon därpå. ”Denna kampanj och hela projektet går internationellt och även under hashtag #istandwithyou”. Hon är oerhört stolt och tacksam över det de i hennes team byggt upp.

Sandra menar dessutom att vi alla verkligen kommer kunna göra skillnad tillsammans med projektet. ”Vi enar människor inte bara nationellt utan även internationellt. Detta är inte en fråga om ställningstagande, precis varenda en av oss kommer att stöta på drabbade vare sig vi vill det eller inte. Vi kommer alla att vara påverkade. Genom att hjälpa de drabbade att våga träda fram så hjälper vi till att lägga ljus på det som mörkas. Jag hoppas att vi ses på lördag I Stockholm Observatorielunden. Det kommer bli enormt starkt, emotionellt och vackert”.

Vaccinskadade Jasmin Hashim som Svenska Morgonbladet intervjuade häromdagen kommer att tala vid manifestationen på valborg.


Manifestationen den 30 april för Talaomdetprojektet kommer att börja vid Observatorielunden i Stockholm kl 14.00. En marsch kommer därefter att genomföras längst Sveavägen fram till Svampen på Stureplan.