Prenumerera
Prenumerera

Lokal moderatprofil: ”Ingen helig, eller ohelig skrift, står över svensk lagstiftning”

Påskhelgens planerade besök med koranbränning resulterade i våldsamma upplopp. Polisen har därmed i flera städer valt att avslå Rasmus Paludans ansökan om att hålla fler valmöten, enligt SVT. 

Vänstern jublar högt på sociala medier åt att Paludan nu begränsas. Men moderaten ifrån Trollhättan, Cilla Gustafsson, är tveksam till om förbud mot demonstration är rätt väg att gå.

”När jag idag läste att Polisen avslår Paludans ansökan om att hålla en allmän sammankomst i Trollhättan blev jag först lättad…Men direkt efter att den känslan av lättnad lagt sig infann sig en annan känsla. En känsla av förtvivlan och sorg. Och ilska”, skriver Gustafsson på Trollhättemoderaternas facebooksida.

”Har vi verkligen kommit till en punkt i Sverige där vi börjar tumma på en av våra mest grundläggande rättigheter. Yttrandefriheten? Det som lägger grunden för varje demokratiskt samhälle”, skriver Cilla därpå.

Hon frågar sig om det inte är så att religiöst kränkta människor nu dikterar villkoren i vårt samhälle kring vad vi får uttrycka.

”Jag blir faktiskt lite lätt illamående när jag tänker på det”. Hon markerar att hon i grunden inte gillar Paludans beteende men anser inte att det är olagligt. Cilla Gustafsson menar att den som inte kan respektera detta har bosatt sig i fel land.

”Jag kan inte acceptera att vi har medborgare i Sverige som sätter koranen över svensk lagstiftning. Ingen helig, eller ohelig skrift, står över svensk lagstiftning. Och om man inte kan förhålla sig till det, så har man valt fel land att bosätta sig i.”

Cilla Gustafsson kommer att kandidera till riksdagen åt Moderaterna. Hon har idag kommunala förtroendeuppdrag i Trollhättan där hon sitter i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Till vardags arbetar hon som verksamhetsutvecklare på arbetsförmedlingen.