Prenumerera
Prenumerera
By http://politik.in2pic.com, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73050484

Moderaterna: ”Rabatt är något man får i mataffären – Inte när man kastar sten på polisen”

Moderaterna har reagera på påskkravallerna med en del utspel. På partiets facebooksida lägger de exempelvis ut en digital affisch med texten, ”Rabatt är något man får i mataffären – Inte när man kastar sten på polisen”. Partiet förtydligar nu att de anser att det inte ska finnas straffrabatt för den som ä fyllda 18 år och begår brott. ”Är man vuxen nog att kasta sten på polisen är man vuxen nog att ta sitt straff”, skriver partiet.

Frågan om lag och rätt blev troligtvis viktigare hos väljarkåren efter påskkravallerna. Detta visas tydligt i den senaste sentiomätningen som släpptes efter påsk. Moderaterna är det parti som länge haft väljarnas höga förtroende för just den frågan.

Socialdemokraterna minskar här med 2,1 procentenheter sedan förra mätningen.  Moderaterna uppmäter en uppgång på1,7 procent i den senaste sentioundersökningen, enligt Nyheter Idag.