Prenumerera
Prenumerera

Partiet MoD – siktar mot riksdagen och stärkt demokrati

Andreas Sidkvist- sociala entreprenören som fann samhällsengagemanget

Partiet MoD är ett av de två partier som växt fram ur den frihetsaktivism som varit motrörelse mot de coronarestriktioner som var gällande under 2020 till och med 2022. 

Partiet leds av den självlärde webbdesignern och egenföretagaren Andreas Sidkvist. Till oss på redaktionen berättar Andreas att han ”har varit samhällsintresserad och politisk intresserad sedan barnsben…pappa var gammal gråsosse och höll brandtal i köket hemma”. 

”Farsan var uppväxt i Hälsingland och alla där var socialdemokrater”, förklarar Andreas, ”det hörde till klassmentaliteten”. Familjen ägde ursprungligen Lökagården i Alfta. Men gammelfarfar dog ung i cancer och gården gick därmed förlorad. Farmor fick istället börja ”skura golv hos andra storbönder”. Han bedömer att en tydlig socialistisk prägel växte fram härifrån i kommande släktled. ”Men morsan var troende kristdemokrat och det var en tradition ifrån hennes familj”.

Andreas har studerat statsvetenskap vid Stockholms Universitet 2006. Han tog aktiv del i kårverksamheten och aktiverade sig i Utrikespolitiska föreningen. 

Han tyckte dock att jobba var intressantare än att studera. Han blev bland annat projektansvarig och fick genom sitt engagemang ett heltidsuppdrag med att arrangera VM i Samarbete då barn och unga från hela världen bjöds in till Stockholm. Projektet var framtaget av ”sköna 70-tals hippies” som tidigare drivit en teater, berättar Andreas. Finansieringen kom från Stockholm Stad.

”Det var roligare att jobba än att plugga”. Andreas engagerade sig i flera sociala projekt, däribland kampanjen “Rädda världen” som handlade om att engagera unga i lösningar på oljeberoende, överutnyttjande av jordens naturresurser och klimatet.  

Att rädda världen var ett stort projekt, för att lyckas insåg Andreas att han behövde lära sig mer. Han sökte därför och kom in på en dansk projektledarutbildning som drevs av Kaospiloterna. Men återigen kallade arbetsmarknaden. Efter bara ett år fick han ett jobb som processledare för Future City Game med att hålla medborgardialoger i olika kommuner. 

Han beskriver ett visst ”messias komplex… att han kände ett kall för att “rädda världen”. Parallellt med det egna företagandet startade han en svensk avdelning av Global Action Plan för att jobba med hållbara beteendeförändringar. Detta var 2009 och det var “lite för tidigt” att jobba med beteendeförändring men han arrangerade ett par av de första TEDx eventen i Sverige för att lyfta frågan.  Andreas Sidkvist började även designa hemsidor och hålla föredrag samt arrangerade Nordens största loppis, Återvinningsfesten i Hornstull.  

Efter två barn och pappaledighet skaffade han ett kontor lokalt i Bagarmossen och började engagera sig för lokal omställning med permakulturodling och lokala hållbarhetsprojekt. Men hans kontorskollega tyckte att han skulle hjälpa henne att göra något av det spirande intresset hos svenskar att ta tåget på semestern. Tillsammans drev de under ett par års tid kommunikationsbyrån Kadunk och inspirerade hundratusentals svenskar att ta tåget genom sitt Tågsemstercommunity på Facebook. Paret vann flera priser för sitt arbete och blev uppvaktade av media från när och fjärran som ville veta mer om “flygskam”, “tågskryt” och varför svenskar helt plötsligt ville åka tåg igen. 

Men sen kom covid…

Från folkligt uppror till parlamentarisk satsning – Partiet MoD bildades 21 december 2021

Efter att Tågsemester inte längre gick att arbeta med på grund av restriktionerna så startade Andreas sedermera kampanjen KavlaNer, ”som en reaktion efter att ha läst om  Kavla upp i maj 2021”. Kavla upp var en kampanj som leddes av eventfixaren Mikael Bindefeldt och genomfördes bland annat för att skapa en ”hajp bland unga att vaccinera sig”.

Men Andreas hade läst i Läkartidningen att Läkemedelsverket redan i april kunde konstatera att sprutorna hade gett exceptionellt många biverkningar och tyckte att det ”kändes absurt att unga som inte är i riskgruppen” skulle uppmanas ta detta nya läkemedel som redan då visat sig vara osäkert.

Därav startade han kampanjen Kavla ner med en hemsida, Instagram och Facebooksida som spred sig snabbt och nådde över en kvarts miljon i sociala medier och mångdubbelt fler genom de artiklar som skrevs. 

Ur Kavla ner växte idén om partiet MoD fram. Efter att Aftonbladet hängt ut honom i 3 stora artiklar 2021 förlorade han lejonparten av sina kunder i diverse projekt. Han hade nu all tid i världen.  

Moderaternas tidigare gruppledare i Riksdagen Lars Lindblad sa offentligt ”Bannlys denna foliehatt”, från alla de offentliga uppdrag som Sidkvist hade. 

Kände trots smutskastningen ett fortsatt starkt engagemang och i ren vrede tog han fler initiativ för att stoppa den farliga “sprutcirkusen”. Bland annat startade han kampanjen  Tala om det för att låta de som blivit sjuka efter sprutorna berätta om det. 

Den 21 december var det även dags att starta ett politiskt parti, då startades MoD på kontoret i Bagarmossen. Läkaren Hanna Åsberg var med på uppstartsmötet liksom Peter Wahlbeck, en advokat och före detta politiker från fem riksdagspartier. “Vi valde att starta upp på vintersolståndsdagen lite symboliskt för att vi ska gå mot ljusare tider”. Cecilia Strandevall, företagare och tidigare Centerpartist var en av de tillfrågade att ingå i styrelsen liksom Sandra Wigren som hade startat facebooksidan Nej till vaccinpass.

19 februari träffades styrelsen för första gången på den stora manifestationen mot vaccinpass som hölls i Stockholm med flera medlemmar som arrangörer. 

MoD har på kort tid sedan bildande lyckats få ihop de 1500 namnunderskrifter som erfordras för att få kandidera med förtyckta valsedlar. Inledningsvis gick de ut med 8 stycken profilfrågor som de kallar för ”krav” på sin hemsida. MoD vill bland annat att vaccinpassen och alla krav på vaccinering slopas och att den allmänna massvaccineringen mot covid-19 upphör. Dessa fenomen är enligt Sidkvist diskriminerande mot de ovaccinerade. Partiet kräver även stärkt yttrandefrihet och att frågan ska kunna diskuteras utan censur. De kräver även grundlagen ska stärkas och inte ändras som nu är förslaget från regeringen för att de ska få mer befogenheter. 

De anser att vaccinationshetsen skapat otroliga slitningar i samhället och partiet vill hela Sverige genom att hjälpa de vaccinskadade och ställa de ansvariga för dessa frihetsinskränkningar och de skador som uppstått till svars. 

”Smittskyddslagen får inte utvecklas så att makthavarna får mer befogenheter, därför behöver grundlagen stärkas. En författningsdomstol skulle kunna vara ett sätt att skydda oss mot politiker som vill inskränka grundlagen framöver”, menar Andreas. 

Andreas betonar att partiet inte är antivaccin generellt. Han menar att han själv och de flesta i organisationen ser värdet med vacciner i största allmänhet men förklarar att de sprutor som tagits fram mot covid-19 inte fungerar som traditionella vaccin utan enligt branschen själva beskrivs som cellulär genterapi. En behandling som fortfarande borde benämnas som experimentell eftersom testerna inte är klara ännu. 

Men han berättar även om att det finns flera i partiet som anser att vi i västvärlden sätter för stort fokus på medicinering och för lite på god livsstil i dagens samhälle.

”Det finns flera i styrelsen som absolut är inne på holistisk hälsa, däribland mig själv, och ser att den diskurs som läkemedelsindustrin skapat förtrycker naturläkemedel och det holistiska hälsoperspektivet”.  

Ett parti som vill bekämpa globalismen

Andreas bedömer att Världshälsoorganisationen är korrumperade och tätt sammanlänkade med läkemedelsindustrin. Han ser också nu hur EU försöker binda samman medlemsländernas lagar med WHO:s dekret. Genom detta kan länderna hantering av kommande “pandemier” komma att styras direkt av WHO. 

Andreas förklarar att WHO:s nuvarande generaldirektör Tedros Adhanom är anklagad för folkmord av en tidigare nobelprisnominerad amerikan. Andreas ser en stark koppling mellan det globala kapitalet och WHO. Han hänvisar exempelvis till den tidigare WHO-anställda läkaren och forskare Astrid Stuckelberg. I egenskap av visselblåsare hävdar hon att WHO snarare springer Bill Gates och världskapitalisternas ärenden än att vägleda kring den optimala hälsan.  

World Economic Forum har en avgörande roll kring att globalisterna får mer makt i världen, förklarar Andreas. Han ser coronapandemin som en del i allt det här, för att föra mer makt till den globala eliten. Andreas påminner om att WEF övade på ett pandemiscenario under Event 201 bara ett par månader innan den “riktiga” pandemin startade.

Andreas anser att författaren Jacob Nordangård skildrar globalismen väl i hans bok Den globala statskuppen. ”Där han målar upp en bild av hur filantropi används av bankfamiljen Rothschild, industrifamiljen Rockerfeller och Bill Gates bland andra för att med hjälp av sina enorma rikedomar och donationer driva fram den utveckling de vill se.” 

Andreas menar att dessa mäktiga familjer med sina organisationer påverkar både media, politik, krig och läkemedelsindustrin för att ta några exempel.

Vi frågar honom därför om han uttryckligen är emot överstatlighet. Han talar om nationalstaten som ett viktigt fundament för nationell samhörighet och demokrati. 

”Jag personligen tror att ett sätt att komma ur globalisternas grepp är att vi satsar på en mer decentraliserad maktutövning”.  EU har för stort inflytande i många frågor, förklarar han, nu har ”vi Ursula von der Layen som föreslagit att hela Europas folk ska tvångsvaccineras. Hennes man jobbar åt läkemedelsindustrin, vilket synliggör kopplingen mellan överstatliga politiker och globalt kapital”.

MoD-ledaren menar att vaccinpassen mycket väl kan vidareutvecklas till någon form av socialt ID, där åsiktskontroll och förtryck av oliktänkande kan implementeras i ett fascistiskt system liknande det som redan finns i kommunistiska Kina. 

Innebär nationalstatsintentionen att du per automatik är mot mångkultur och motsätter dig mångkulturen, frågar vi honom. 

”Jag ser det mer som att det är korruptionen som är problemet, en global finanselit som vill ta total kontroll över mänskligheten…mer det än att vi behöver hantera mångkulturen i sig”. Andreas tror att många problem kommer hitta sin naturliga lösning i ett decentraliserat system. 

”Jag tror att nationer kan utvecklas och påverkas av utländska influenser på ett positivt vis, Sverige hade många valloner som kom hit under renässansen och italienare som kom på 1960-talet, jugoslaver på 90-talet. Många har blivit “försvenskade”. Han menar att en stark folkrörelse och en decentraliserad gemenskap mycket väl kan integrera in dessa människor på ett bra vis, därför tror han att de invandrare som kom på 60-talet kom in i samhället på ett annat sätt än nu. 

Men han markerar att ”det finns en fara i att extrema ideologier får fäste genom att exempelvis salafistiska moskéer byggs med Saudiarabiskt stöd med en uttalad egen agenda ” och poängterar att han och MoD kommer stå upp för att alla nysvenskar ska respektera den kvinnosyn och de mänskliga rättigheter som länge haft stor plats i det svenska samhället. 

Andreas presenterar MoD som ett företagarvänligt parti. Han förklarar att organisationen redan värvat en hel del egenföretagare och att småföretagare varit en drabbad grupp under coronarestriktioner som också förtjänar upprättelse. ”Många företagare har förlorat allt det har – hela sitt livsverk har gått upp i rök som ett resultat av dessa restriktioner som inte ens har stöd i grundlagen. ”Jagr är själv egenföretagare och flera i partistyrelsen är egenföretagare”. 

Ponera att MoD tar plats i riksdag, region eller kommun, säger vi till Andreas. Vilka skulle ni vara beredda att samarbeta med för att få genomslagskraft för er politik?  

Alla partier som respekterar demokrati och mänskliga rättigheter är vi beredd att föra dialog med. ”SD:s väljare är generellt mer skeptiska än andra partiers gällande vaccinpass och vaccination”, så det borde gå att hitta samarbetsytor även åt det hållet, misstänker han.  

”Alla frågor känns sekundära om vi inte får bestämma över våra egna kroppar och våra liv”. Därför är de öppna att samtala med alla som vill stärka demokratin, förklarar han avslutningsvis för oss. Det är just därför han grundande detta tvärpolitiska partiet i en tid när demokratin utsätts för attacker i allt större utsträckning.