Prenumerera
Prenumerera
Av European People's Party - EPP Helsinki Congress in Finland, 7-8 November 2018, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74225536

Ebba Busch vill att både bibeln och koranen ska få brännas i Sverige

Koranbränningsfrågan har blivit ett hett ämne, även i de frikyrkliga leden. Kristdemokraternas partiledare kommenterar frågan på sin Facebook efter att hon under gårdagen intervjuades kring ämnet av tidningen dagen i Pingstkyrkan i Uppsala. Under intervjun poängterade Ebba att hon som troende kristen inte skulle uppskatta att se bibeln brännas.

”Jag skulle inte uppskatta om min Bibel brändes men jag accepterar att den måste kunna brinna i ett demokratiskt samhälle.”, skriver hon idag på sin Facebook som reflektion efter intervjun. Hon menar att samma principer ska gälla för koranen och ”andra heliga skrifter”. Det vi alla såg under påskvecka vill KD-ledaren kalla för ett ”stresstest av Sveriges demokrati.”

”Nu måste vi återta mark i de här bostadsområdena och ta tillbaka tryggheten. Nu är det politikens uppgift att backa upp polisen, såsom de måste backa upp och skydda de demokratiska värderingarna”, skriver hon dessutom på facebook. Ebba anser att polisen behöver få fler och bättre verktyg, vilket hon framförde när tidningen Dagen intervjuade henne.

Se hela intervjun på deras youtubekanal.