Prenumerera
Prenumerera
20190613. Folkemødet i Allinge på Bornholm..Den islamkritiska juristen och politikern Rasmus Paludan besökte danska demokratifestivalen Folkemødet omgiven av poliser. Hans parti Stram Kurs, som fick 1,8 procent av rösterna och inte kom in i Folketinget vid valet den 5 juni, vill förbjuda islam i Danmar och utvisa hundratusentals människor som inte uppfyller partiets definition av att vara dansk...Photo: News Øresund - Johan Wessman.© News Øresund - Johan Wessman. (CC BY 3.0).. .Detta verk av News Øresund är licensierat under en Creative Commons Erkännande 3.0 Unported-licens (CC BY 3.0). Bilden får fritt publiceras under förutsättning att källa anges. .The picture can be used freely under the prerequisite that the source is given. News Øresund, Malmö, Sweden.News Øresund är en oberoende regional nyhetsbyrå som är en del av det oberoende dansk-svenska kunskapscentrat Øresundsinstituttet...www.newsoresund.org..www.oresundsinstituttet.org

Rasmus Paludans parti Stram Kurs – kandiderar till Sveriges riksdag

Den dansksvenske politikern Rasmus Paludan ställer upp i det svenska riksdagsvalet med sitt parti Stram Kurs. Han är svensk medborgare vilket gör detta möjligt. Anmälan skickades in på onsdagen till Valmyndigheten. I en intervju som Rasmus Paludan gjorde med Svenska Morgonbladet för ett år sedan hade han planer på att kandiderat åt Alternativ för Sverige. Men han sparkades som talare av partiet inför kyrkovalets stora torgmöte efter att det framkommit att Rasmus hade haft sexuella chattsamtal med minderåriga pojkar på nätet. Rasmus verkar dock inte gett upp hopp om politisk karriär och siktar nu på svenska riksdagen i september.

Rasmus Paludan har huvudsakligen blivit känd för att ha bränt koraner i Sverige. Han kallar dessa koranbränningar för valmöten.

Enligt Rasmus Paludan, under intervjun med Svenska Morgonbladet. var det den svenska konstnären Dan Park som lyfte fram idén om att bränna en koran offentligt när dessa två möttes på en fest härom året.