Prenumerera
Prenumerera
By Antonio Melina/Agência Brasil - Agência Brasil by Antonio Melina/Agência Brasil. 01.Dec.2003 as 11605.jpg, from where it was downloaded, cropped, and resized by Hajor., CC BY 3.0 br, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=171458

Irak framför kritik mot Sverige till ambassaden i Bagdad – koranbränning kränker

En rad muslimska länder fördömer koranbränningen i Sverige, rapporterar Sveriges Radio. Utrikesdepartementet har tom ställt sig bakom en del av denna kritik. Kritiska röster ifrån den muslimska världen anser inte att Paludan skulle ha fått polisbeskydd.

Arabländer som Jordanien, Bahrain, Kuwait, Oman och Irak har fördömt koranbränningarna. Auktoriteter inom den sunni-muslimska världen har höjt röster för att få till lagstiftning mot ”skändandet av religioners hemlighet”, enligt SR. På sociala medier anklagas Sverige för att vara ett rasistisk land.

I lördags kallades Sveriges ambassad i Bagdad upp till möte hos Iraks utrikesdepartement. Enligt det irakiska utrikesdepartementet kan händelserna få ”allvarliga följder”.

Till Expressen. skriver till och med UD om att de har ”stor förståelse” för att mulsimerna tar illa vid av Rasmus Paludan.

Rikspolischef Anders Thornberg anser ser dock att upploppen var direkt riktat mot polisen och den svenska samhällsordningen och kanske tom styrt ifrån utlandet, skrev SvD i Söndags.