Prenumerera
Prenumerera
By sayyed shahab-o- din vajedi - http://akkasemosalman.ir/wp-content/gallery/immortal/quran-nour01.jpg, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44411634

Expressenprofil vill kriminalisera koranbränning

Medieprofilen Atilla Yoldas har skrivit krönikor för Expressen. Han anser att det ska vara brottslig att bränna en koran, vilket har blivit den danska nationalistpolitikern Rasmus Paludans kännetecken.

Via sajten MittSkifte startar Yoldas nu ett upprop via en namninsamling. Han har redan samlat in över 30 000 namnunderskrifter. Målet är 35 000 namnunderskrifter. ”Att bränna en Koran ska vara ett hatbrott”, menar han. 

Han påstår att islamofobi är det mest vanligt förekommande hatbrottet i Sverige och hänvisar till BRÅ

Samtidigt ges om och om igen tillstånd till den högerextrema politikern Rasmus Paludan att genomföra tillställningar där han bränner Koraner i Sverige, provokativt och med uppenbart syfte att kränka muslimer”, skriver han i anslutning till kampanjen. ”Något måste förändras.”

På sitt Instagramkonto påstod kampanjens upphovsmakare igår kväll att han i skrivande stund samlat 33 000 underskrifter. Han har bland annat lyft fram kampanjen på sitt Instagram-konto som har 50 000 följare.

Atilla Yoldas har varit medförfattaren till en SD-kritisk antologi vid namn Sverigedemokraternas Svarta Bok, publicerad 2014. Antologin hade som syfte att uppmärksamma partiets historia.