Prenumerera
Prenumerera
Av Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=58154647 / Av Presidencia de la República Mexicana - https://www.flickr.com/photos/presidenciamx/35633549951/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61519827

Presidentval Frankrike: Le Penn och Macron går mot den avgörande omgången

Allt tyder på att det blir Frankrikes sittande president och Emmanuel Macron och Marine Le Penn från den Nationella Fronten som går till den slutliga omgången av den franska presidentvalet.

Båda kandidaterna hamnar på 24 procent enligt den belgiska Tv-kanalen RTBF. Den radikala vänsterkandidaten Mélenchon hamnar på tredjeplats med 20,1 procent enligt denna vallokalsundersökning.

Det är jämnt mellan de två toppkandidaterna och det är inte otänkbart att Front Nationals ledare vinner presidentvalet tillslut.

Vänsterkandidaten Jean-Luc Mélenchon vill att Frankrike lämnar Nato och Le Pen öppnar för ett samarbete med hans parti för att förverkliga ett utträde. Enligt Politico ser USA en valseger för Le Pen som ett stort hot. Vits Huset bedömer det som fullt möjligt att Frankrike lämnar NATO om Le Penn vinner valet.