Prenumerera
Prenumerera
© Svenska Morgonbladet

Skottlossning i Villaområde i Sundsvall

Polisen utreder mordförsök efter skottlossningsincident på fredagskvällen i Sundsvall kring område Skönsberg. Vid 20-tiden hördes flera stycken höga smällar i ett bostadsområde i stadsdelen. 3 personer är anhållna på sannolika själv misstänkta för försök till mord, rapporterar ST.

– Vi utreder ett grovt våldsbrott där, och vi efterfrågar fortfarande iakttagelser, säger Åsa Mjörndal, polisens presstalesperson till ST.

Flera polisbilar och poliser med dragna vapen samlades även uppe vid akuten där en person ska ha förts på fredagskvällen. Polisen på plats ville dock inte svara på de frågor som Svenska Morgonbladets representant ställde. Händelsen verkar vara väldigt prioriterad av polismyndigheten som dock av utredningstekniska skäl inte vill delge mer information i dagsläget.

På lördagsförmiddagen medgav åklagaren att tre personer anhållits.

Det hela ska ha hänt i ett villaområde i Skönsberg som vanligtvis inte är utsatt för brott i någon större utsträckning.