Prenumerera
Prenumerera
Av Ulkl - Ulf Klingström, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79654596

VD och styelsen i Ericsson får sitt kvar – trots mutmisstankar

Det har framkommit att företaget Ericsson mutat aktörer inom den islamiska staten för att möjliggöra verksamhet i Irak. Igår genomfördes företaget en bolagsstämma där VD:n och civilingenjören Börje Ekholm samt styrelsen inte beviljade ansvarsfrihet. Stämmans åsikt var trots detta att personerna i fråga skulle få sitta kvar. Genom att inte bevilja ansvarsfrihet gör aktieägarna det möjligt att stämma styrelsen och VD för eventuella värdeskador som uppkommit.

Det var Uppdrag Granskning tillsammans med journalistorganisationen ICIJ som avslöjade det hela tidigare i år.

Efter avslöjandet dök aktien vilket har skapat stora reaktioner hos ägarna.