Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 3.0 http://politik.in2pic.com

Nooshi Dadgostar som partiledare tappar stort i Novus-undersökning

Vänsterpartiet är det enda riksdagsparti som i den mån som går stod upp för Sveriges alliansfrihet. SD har öppnat upp för Nato-medlemskap med det har inte vänstarpartiet gjort.

Miljöpartiet var snabba med att stödde beslut om att skicka defensiva vapen till Ukraina. Vänsterpartiet röstade dock nej till vapenförsändelser till Ukraina vilket partiledaren sa att de tänkt fel i efterhand. Men av allt att döma gjorde hon sin pudel med viss motvilja.

Frågan väcker ovilja i vänsterpartiets riksdagsgrupp. Enligt offentliga röstsiffror röstade 13 av de 27 riksdagsledamöter nej till förslaget medan 5 avstod från att rösat och 9 från varade, däribland partiledare Dadgostar.

– Jag behövde kvitta ut mig, jag hade andra ärenden, säger V-ledaren efter lite betänketid, till Aftonbladet i början av mars.

Dadgostar tog ett rejält kliv upp hos väljarnas förtroende från och med förra sommaren, när hon och V bidrog till att fälla regeringen Löfven gällande frågor om marknadshyror. Vänsterpartiets opinionssiffror växte kraftigt i den vevan.

I en nyligen utkommen Novus-undersökning tappar dock Nooshi Dagostar 7 procent av väljarnas förtroende som partiledare. Förra förtroendeundersökningen för partiledare genomfördes vid ukraina-kriget inledning.