Prenumerera
Prenumerera
Av Jorchr - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34998210

Två kvinnor i 50 årsåldern har mördats på gymnasieskola i Malmö

Två kvinnor i 50-årsåldern som jobbade på gymnasieskolan Malmö Latin dog som ett resultat av grovt våld ifrån en elev under kvällen igår. Det hela ska ha inträffat runt 17.00. Eleverna övade på en musikal på skolan den kvällen. Därför var så pass många elever kvar så sent.

– Vi var tidigt på plats och kunde gripa gärningspersonen. Nu väntar ett stort arbete för att kunna förstå vad som hänt och det bakomliggande motivet till denna fruktansvärda händelse, säger Åsa Nilsson chef för lokalpolisområde Malmö norr, via polisens hemsida.
Eleven i fråga anhölls under natten misstänkt för mord.

Ett stort antal ambulanser och polispatruller larmades till Malmö Latin strax efter 17 tiden.  Polisen gick in i skolan med dragna vapen. De två personerna var då skadade och fördes till sjukhus där de senare avled.

Polisen kommer berätta mer som hänt vad de vet vid en presskonferens 09.30 idag.