Prenumerera
Prenumerera

Amerikanskt Nato-plan kraschar – vrakdelar har hittats i nordnorge

Ett amerikanskt Nato-flygplan med fyra personer ombord har störtat i norra Norge under ett träningsuppdrag, enligt NRK. Olyckan ska vara ett resultat av kraftigt snöfall och hårda vindar. Norge är ett Nato-land.

Nato genomför just nu en omfattande övning kallad Cold Response som flygplanet deltog i. Planet lyfte från Bodø i Norge och skulle ha landat vid 18-tiden på fredagskvällen men anmäldes istället som saknat vid 18.30 tiden. Under kvällen hittades delar av planet på marken i Gråtådalen i Beiarn, Norge, enligt NRK.

– Det har inte varit någon på själva platsen, så man vet inget om de fyra som var ombord. Men vi vet att det har kraschat, säger presstalesmannen Jan Eskil Severinsen till NRK.

Flygplanet tillhör den amerikanska marinkåren.