Prenumerera
Prenumerera
VD:n för Söderberg och partners, Gustaf Rentzhog, var en av de finansiärer som initierade nättidningen.

Per Gudmundsson hoppar av Bulletin – deltar inte i nystarten

Nyhetssajten Bulletins förlorar nu sin ledarskribent Per Gudmundsson.

Beskedet kommer efter att den konkursade verksamheten köpts upp av ägaren Tino Sanandaji. Sanandaji var även styrelseordförande vid konkurstillfället. Verksamheten fick nytt liv när Sanandaji i torsdags i förra veckan valde att köpa konkursboet. Men Gudmundsson deltar inte i den nya återuppstartade verksamheten.

– Jag tänker inte vara ansvarig utgivare i en verksamhet som jag inte arbetar i eller har kontroll över, säger han enligt Expressen.

Flera anställda verkar intresserade av att fortsätta jobba men några har sökt sig vidare, däribland ansvarig utgivare och ledarskribent Per Gudmundsson.

– Jag skrev 295 artiklar under svårast möjliga förhållanden. Det var mycket bråk och projektet blev inte som man tänkt sig när man gick in i det. Men jag är stolt att jag lyckades leverera trots allt kaos. Man är en lärdom rikare, säger han till Expressen.

Han vill dock inte i mer detalj förklara vad som gick fel med Bulletine.
Fler andra tunga profiler har hoppat av verksamheten sedan uppstart, däribland Ivar Arpi och Alice Teodorescu.

Konflikterna kring Bullentin har varit många. Det förelåg exempelvis en oklarhet om tidningen ens hade utgivningsbevis och huruvida skribenterna då var grundlagsskyddade eller inte.

Tidningen har till och med haft transvestiten Fredrik Ekelund som kulturkrönikör, trots att Bulletine ser sig som en konservativ nyhetssajt.

VD:n för Söderberg och partners, Gustaf Rentzhog, var en av de finansiärer som initierade nättidningen.