Prenumerera
Prenumerera

Black Lives Matter hyllande journalist Brent Renaud skjuten av militär i Ukraina

Brent Renaud har jobbat åt New York Times och var dessutom en prisbelönt journalist. Under gårdagen sköts han till döds i staden Irpin i Ukraina, nära huvudstaden Kiev. Renaud och en kollega höll på att filma människor som var på flykt. Enligt Ukrainska källor dödades journalisten när ryska styrkor öppnade eld mot dessa flyende människor. Han träffades i nacken och avled på platsen. Han blev 50 år gammal.

Brent Renaud har erfarenhet av krigsjournalistik. Han arbetade bland annat i Irak tillsammans med sin bror och de har en gemensam hemsida där de skildrar deras erfarenheter och även deras hyllningar till Black lives matter.

hemsidan lyfter de bland annat fram frasen”Black lives Matter in a Haven for White Supremacists”. Renaud skrev en BLM-positivt artikel beträffande en av den rörelsens manifestationer härom året.

Renaud kollega blev också skottskadad men av allt att döma kommer denne journalist att överleva.