Prenumerera
Prenumerera
© Exakt24

Krönikör Carl Lundström: Öka vapentillverkningen för att skydda Sveriges neutralitet

Öka vapentillverkningen i Sverige och satsa mycket på värnplikten. Höj priset för Sverige!
Dessutom en rejäl skolutbildning i den strategiska verkligheten, alltså verkligheten utanför den TV-spelsromantiska bild som USA-styrda massmedier visar upp. Om Sverige återtar den försvarsförmåga vi hade på 1970-talet finns varken skäl eller militär ork för Ryssland att invadera Sverige för att slippa amerikanska atomrobotar, bomb- och attackplan härifrån.

Om mutkolvarna däremot omsätter ”värdlandsavtalet” ökar dom sannolikheten för krig i Sverige förr eller senare till nära 100% – ifall Ryssland är starkt och slår först, (en mycket låg sannolikhet, nära noll tror jag) ser vi en Ukrainaliknande, preventiv invasion innan amerikanarna hunnit basera sig här.

Om Ryssland är svagt och inte kan förhindra amerikansk basering kommer nästa krig att inledas med att svenskarna m.fl. får gratis röntgenbilder av oss själva projicerade mot golvet.Då blir det atomer av den moraliska stormakten. Och nej, detta kommer inte automatiskt att leda till ”global thermonuclear war”. USAs djupa stat har inte någon större sentimentalitet när det gäller européer. De har själva dödat både en och två genom historien. USA kommer inte att trycka på den stora självmordsknappen varken för Sveriges eller för Polens skull.

Vår 200 år gamla neutralitet, den som mutkolvspolitikerna har slängt i papperskorgen, var inte alls någon dum idé. Schweiz har haft nytta av samma idé under 400 år. Att stackars boomers på fejan som röstade M fram till förra valet, eller en sådan fåne som utrikesminister Ann Linde med sina ”långa grejor” skulle vara klokare än förfäderna är befängt.

Men det jag skriver ovan om utbildning om den strategiska verkligheten är livsviktigt. Freden i Sverige förutsätter att Ryssland kan räkna med att Sverige inte bara visar tänderna mot dem själva utan även mot USA, ifall detta land försöker ställa upp avfyrningsramper och etablera flygbaser i Sverige. Självklart vill USA hemskt gärna göra detta. Matcher på liv och död spelas helst på bortaplan. Militärt kan vi i Sverige (om vi återuppbygger det vi hade) försvara oss själva tillräckligt bra mot båda sidor. Vad jag oroar mig för är den mentala beredskapen.

Vi måste återuppbygga ett ”psykologiskt försvar”. Det handlar om modet att säga NEJ. Det handlar om modet

  1. a) att välja en regering som får käft på USA-styrda massmedier och talar ur skägget om Sveriges egna intressen
    b) att, när US Army/Airforce/Navy/ osv kommer seglande för att ställa upp sitt pangpang, mobilisera kungliga krigsmakten och lova både amerikaner och ryssar precis det som stod i början av telefonkatalogen så sent som på 80-talet: ”Varje meddelande om att motståndet ska avbrytas är falskt”.

En sådan psykologisk beredskap har vi haft. Det var inte länge sedan. Det är där jag ser den största strategiska bristen i Sverige just nu.

Carl Lundström – Krönikör och IT-företagare