Prenumerera
Prenumerera
© Tass News Agency

Militär ledare i Donbass vill öppna humanitär korridör

Biträdande chefen för folkmilitären i Folkrepubliken Donetsk, Eduard Basurin, uppmanar Ukrainas militärledare att möjliggöra en humanitär korridor för de som vill lämna Donbass, enligt Tass News Agency.

Han menar att den humanitära korridoren åter kommer öppna i Mariupol och Volnovakha under söndagsmorgonen. Han hoppas att samma lösning ska kunna möjliggöra för de ”tätt befolkade områderna” i Donpass. Basurin insinuerar att det är Ukrainas befälhavare som hittills inte öppnat upp för att hitta konstruktiva lösningar kring detta.

Moskva har, sedan Putins TV-tal den 24 februari, markerat att de inte avser att anfalla civila mål i Ukraina och bara har som ambition är att slå ut den ukrainska stridskraften för att skydda etniska ryssar i huvudsakligen Donbass, skriver Tass News Agency.

Samtidigt har det inkommit uppgifter till världsmedia om att Ryssland attackerat ukrainska sjukhus det senaste dygnet.