Prenumerera
Prenumerera
Av Calle Eklund/V-wolf - Eget arbete, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12051349

Dieselpriset närmar sig 25 kronor

Oljepriset har rusat sedan Ukrainakriget inleddes. Efter dagens prishöjning tror många bedömare att dieseln kommer passera 25 kronorsnivån. Även bensinen når nya rekordnivåer och på bemannade stationer når den 95 oktaniga bensinen priser på 20.94 kronor litern.

Den 1 januari 2021 kostade dieseln 14,42 kronor per liter vilket innebär en ökning som vid fortsatt prisstegring närmar sig100 procent på lite drygt ett år.

– Med dagens drivmedelspriser har det blivit mycket dyrare att köra bil. Vill man slippa djupa hål i plånboken finns två alternativ – sälja bilen eller minska bilkörningen rejält. Det är inte möjligt för alla, men för dem som kan och vill så är det bra för både miljön och plånboken. Elbil är också ett mycket bra alternativ för den som har ett boende med laddningsmöjligheter, säger Arturo Arques som är privatekonomisk analytiker på Swedbank i ett offentligt uttalande på bankens hemsida.