Prenumerera
Prenumerera

Izabella Nilsson Jarvandi kommer delta vid helgens alternativa mediamässa – ”Yttrandefriheten hotas”

Izabella Nilsson Jarvandi är känd hos oppositionella som har traditionell och nationell idéinriktning. Hon är bland annat frilansande programledare inom oppositionell media.

Alternativmedia har varit ett växande fenomen i Sverige det senaste decenniet. Vi frågar Izabella hur hon ser på alternativmedias framtida utveckling inför Svenska Bok – och mediamässan nu i helgen, där hon själv kommer att medverka.

”Jag ser ljust på framtiden… för att det finns en så stor efterfrågan”, svarar hon. Trots att alternativmedia blir censurerade bedömer hon att ”folket hungrar efter sanningen och att allt fler börjat inse att mainstreammedia inte representerar folket”.

”Många som jobbar inom public service är miljöpartister, det håller på att åka ur riksdagen.” Hon ser det som snedvridet att de får så pass stort utrymmet i ett SVT som har så pass omfattande spridning.” Det rådande narrativet representerar inte folket”, bedömer Izabella Jarvandi därmed.

2013 gjorde en professor vid Göteborgs Universitet en partisympatistudie som påvisade att 52 procent av SVT-journalisterna röstade på Miljöpartiet, vilket styrker Izabellas argument. Resultatet ifrån studien presenteras fortfarande på SVT:s hemsida.

Den alternativ Bok – och Mediamässan hålls nu på lördag, den 5 mars.

”Det är ett event som bjuder in olika personer ifrån det politiska spektrumet”, förklarar Izabella. ”Redan där har man byggt upp ett sammanhang där yttrandefrihet råder, där olika typer av människor möts och diskuterar frågor om yttrandefrihet och dylikt.”

Hon anser att ett fritt samhälle förutsätter fri diskussion av åsikter. ”Det handlar inte längre om vänster eller höger. Vi lever i ett annat samhälle där influensers, kändisar och stordriftsmedia påverkar oss”, säger hon därpå. Dessa aktörer har intressen och finansiering ifrån globalister, bedömer Izabella. ”Åsikter är inte mycket annat än mode nuförtiden…som kan köpas.”

”Vi har en flyktingvåg av närbesläktade etniciteter ifrån Östeuropa”, men dessa ville politikerna i Sverige, som vanligtvis alltid hänvisar till asylrätt, först inte ta emot, menar hon. Det finns ett ”egenintresse” från socialister och feminister om att importera män ifrån Afrika och Mellanöstern till västvärlden, ”ett egenintresse” poängtera hon igen.

”Vi har stora problem när yttrandefriheten hotas.” Via samtalet med Izabella konstaterar vår redaktion och hon att utan ordentlig yttrandefrihet kan globalisterna styra folkviljan dit de vill och tysta idéer i debatten som egentligen har stöd hos folket.

Det var på grund av folkviljans tryck som politikernar slutligen öppnade upp för de ukrainska flyktingarna.

”När Nya Tider portades ifrån bokmässan i Göteborg hade man två val…antingen underordnade man säg narrativet med smal åsiktskorridor eller så tar man saker i egna händer”, konstaterar hon.

Den alternativa mediamässan har som avsikt att skapa en egen plattform för alternativa åsikter som åsiktskorridoren pressat undan.

Att granska makten, finanseliten och gobalisterna är temat på årets mässa, någonting Svenska Morgonbladet bedömer när vi läser igenom innehållet på deras hemsida.

Izabellas personliga åsikt är att makthavare idag inte bryr sig om folket, ”då hade man inte skurit ner på välfärden för att prioritera andra saker som de själva vinner på”, säger hon avslutningsvis.

Izabella kommer bland annat att delta vi en paneldebatt under mässan den 5 mars.