Prenumerera
Prenumerera

Högerprofil startar kampanj – vill erbjuda asyl till ukrainska kvinnor

En högerprofil, som vill vara anonym, säger till Svenska Morgonbladet att han startade kampanjen Vi står inte ut för att stå upp för de ukrainska kvinnorna som behöver fly undan kriget.

Han uppmanar fler svenskar att följa och stödja kampanjen.

”Använd #vistårinteut om du erbjuder mat och husrum för alla ukrainska kvinnor som flyr för sina liv från kriget i Ukraina”, står det längst upp på kampanjens Twittersida.

”Av någon besynnerlig anledning anser socialdemokratin att Sverige har ansvar för ekonomiska flyktingar ifrån Afrika och Arabvärlden men inte för européer som flyr ifrån ett riktigt krig i vårt närområde”, säger högerprofilen till Svenska Morgonbladet.

Han fortsätter att säga:

”Sverige har redan ett överskott av män ifrån tredjevärlden och ett för långt inhemskt svenskt barnafödande. Det vore då bättre att öppna upp gränsen för fertila kvinnor så att barnafödandet i Sverige kan återställas, och då med europeiska arvsanlag.”

Magdalena Andersson markerade redan innan krigsutbrottet, i en DN-intervju, att de ukrainska flyktingarna inte är Sveriges ansvar och att andra länder behöver kliva fram och ge dem asyl.

Vi står inte ut gör en namninsamling för de ukrainska kvinnornas rätt till asyl. Målet är att nå 1000 namnunderskrifter för att kunna insända dem till det socialdemokratiska partiet och ansvariga statsråd, enligt sidans.

Sidan har lanserat en video där de manar till generalstrejk ”om regeringen inte respekterar asylrätten”.

Magdalena Anderssons solidaritetslösa hållning till ukrainska folket har kritiserats ifrån fler håll. Polen har redan tagit emot 2 miljoner människor ifrån Ukraina de senaste åren. Alternativtidsskriven Nyheter Idag talade med Dominik Tarczyński som är EU-parlamentariker ifrån den polska regeringspartiet Lag och rättvisa.

Han menar att Ukrainas flyktingar sköter sig väl i Polen och få lever på samhället. Han anser därmed att det inte skulle vara något problem för Sverige att ta emot dem och han är kritisk mot Magdalena Andersons hållning.

– Vi har haft flyktingar från Ukraina i många år nu. De försöker inte leva på andra människors pengar, pensioner eller inbetalda skatter. Vår erfarenhet sträcker sig nästan tio år tillbaka, när ukrainska flyktingar kom i stort antal till Polen. Det har inte varit några attacker, konflikter, mord eller terrordåd. Tvärtom, de betalar sina skatter och bidrar till Polens ekonomi, säger Tarczyński till Nyheter idag.

Därpå poängterar kampanjen Vi står inte ut att Sverige ratificerat asylrätten via FN:s deklaration av mänskliga rättigheter vilket innebär att asylrätten är del av svensk lagstiftning.

” Nu behöver vi stå upp för asylrätten och hjälpa alla utsatta kvinnor från Ukraina”, skriver de på Twittersidan.

Här om veckan mötte den etablissemangsutmanande altmediakanalen Exakt24:a Vänsterpartisten Linda Snecker i Afrika, på ett hotell som har rykte av att husera batixhäxor som dejtar yngre afrikanska män.

Kampanjen Vi står inte ut publicerar en bild på Snecker och ställer sig frågan ”Varför står inte @vansterpartiet bakom ukrainska flyktingkvinnor? Det verkar som att andra nationaliteter prioriteras inom partiet”