Prenumerera
Prenumerera
© Riksdagen

Arin Karapet (M): Invandrare ska ha ”levt lagligt och hederligt” i 8 år innan medborgarskap kan bli aktuellt

Arin Karapet (M) är riksdagsledamot sedan 2018.

Under gårdagen gjort han ett facebookinlägg som kan tolkas som ett tydligt slag mot de invandrargrupper som missköter sig i Sverige. Inlägget fokuserar på medborgarskapet som koncept.

”Svenska medborgarskapet är det mest dyrbara Sverige kan ge. Ett av världens mest eftertraktade medborgarskap” skriver han inledningsvis. Han markerar därmed att den som invandrar till Sverige först ska ”göra sin plikt för att sedan kunna kräva sin rätt.”

Han menar att en del av plikten är att lära sig svenska, få ”godkända resultat i samhällskunskap, egen försörjning genom arbete samt att man levt lagligt och hederligt…” Han insinuerar att detta ska ha skett i 8 år innan medborgarskap kan bli aktuell, om man tolkar budskapet i sin helhet.

Arin Karapet härstammar ifrån Armenien och stod upp för det ryska stödet som Armenien fick under konfrontationen med Azerbajdzjan och Turkiet.