Prenumerera
Prenumerera
Mord - Södertälje
Av Holger.Ellgaard - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10642887

Södertälje: Gängman hittades mördad i toppolitikers bil

En man tillhörande det beryktade Södertäljenätverket sköts till döds i en bil tillhörande en toppolitiker i Södertälje, enligt polisen. Mannen är kopplad till Södertäljenätverket som enligt en polisrapport ifrån 2020 lyckats infiltrera bland annat politiken och näringslivet. Riksdagsmannen Robert Halef (KD) nämndes bland annat i rapporten som del av nätverket.

Polisen larmades till det utsatta området Ronna i Södertälje vid 17.20 tiden under gårdagen. Där hittades bilen med flera skott genom rutan. Mannen var redan död när polisen anlände.

Svenska Morgonbladet har hittat den bilägande politikerns uppgifter via Audins registreringsnummer. Hon är ostraffad. Hon har uppdrag i både kommun, region och näringsverksamhet som drivs av det offentliga.