Prenumerera
Prenumerera
Ryssland Ukraina - krig - ukraina -anfaller
© RT

Ryssland anklagar Ukraina för att anfalla rysk militär och sabotera på ryskt territorium

Så sent som igår talades det om diplomatiska lösningar på Ryssland-Ukraina konflikten. Samtidigt skrev Svenska Morgonbadet om hur ett lågintensivt krig var den faktiska verkligheten för de ryssar som bor i östra Ukraina.

Idag går ryska medier ut med och påstår att en rysk militärpostering vi gränsen anfallits av okänt artilleri.

Som ett resultat av denna rapportering har de euroepiska börserna rasar kraftigt. Börsen i Moskva har fallit med nästan 10 procent, rapporterar Di.se. Den ukrainska sidan förnekar givetvis uppgifterna om att de anfallit ryska militärenheter.

Ryssland har officiellt meddelat att deras trupper öppnat eld mot en sabotörsgrupp av ukrainska soldater som Ryssland menar ska ha försökte ta sig in i Ryssland, enligt RT. Fem av dessa Ukrainska soldater ska ha dödats, enligt den ryska sidan.