Prenumerera
Prenumerera
Av Presidencia de la República Mexicana - https://www.flickr.com/photos/presidenciamx/35633549951/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61519827

Putin och Macron vill fortsätta diplomatiska samtal medan granater exploderar i östra Ukraina

Under dagen meddelande Frankrikes president Emmanuel Macron att han och Rysslands president Vladimir Putin kommer fortsätta söka en diplomatisk lösning på den spända situationen mellan Ukraina och Ryssland, enligt AFP. Därpå ska Putin ha lovat Macron att Ryssland ska dra tillbaka sina trupper ifrån Vitryssland efter att den pågående militärövningen mellan Ryssland och Vitryssland är avslutad.

Det är dock noterbart att militärövningen skulle ha avslutats för några dagar sedan men förlängts, skrev BBC häromdagen.

Såsom många andra världsmedier har Expressen besöks östra Ukraina där etniska ryssar har sin huvudsakligen hemvist i landet. Putin och Macron må tala om fred och diplomatiska lösningar men för de etniska ryssarna i Östra Ukraina är det lågintensiva kriget redan i gång. Här haglar granaterna över bostadshusen och personerna som bor här känner allting annat än trygghet och att samtalen länderna emellan går åt rätt håll.