Prenumerera
Prenumerera
© Polisen

Rånarliga har härjat sedan i höstas – polisen har inga spår

Under hösten rapporterade Svenska Morgonbladet om ett rån som genomförde på Gärdet i Stockholm. Bakom detta rån finns en liga som även förberett grovt rån på Östermalm, vilket ruckade den trygghet som den svenska övre medelklassen länge känt, vilket vi skrev om i Svenska Morgonbladets årskrönika. Rånarligan har även genomfört rån på Lidingö och i Huddinge. Samtliga rån bedöms var grova.

Polisen har ännu inte gripit någon för dessa organiserade rån. Därmed ber de nu allmänheten om hjälp.

En kvinna med blommor i handen har ringt på hos den person som skulle rånas. När dörren öppnats springer rånarna in för att tillskansa sig värdesaker. Samma tillvägagångssätt har använts vid nästa alla rånen.

Polisen har inga identiteter på gärningspersonerna någonting de nu försöker ta reda på. De försöker även ta reda på vart blomsterbuketten är köpt och om detta skett i nära anslutning till rånen.

Det går att kontakta polisen på telefon 11414 eller via deras tipsformulär.