Prenumerera
Prenumerera
kritiserar regeringen
Av Arild Vågen - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16663328

Lotta Gröning kritiserar forna kollegorna -”Behov av regeringsbyte”

Lotta Gröning konstaterar att ”socialdemokraternas åtta år vid makten har endast gått ut på att behålla makten, inte lösa några problem.” Detta skriver hon i ett facebookinlägg. Hon påstår dessutom att Sverige är i ”stort behov av regeringsbyte.”

Hon anser att regeringen Löfven satsade på storstädernas medelklass vilka lockats med ”bidrag på miljöbilar, skatteavdrag för att åka kollektivt, enorma så kallade miljösatsningar på andra håll i landet via exploatering av marker och kraftiga subventioner genom åren för att bygga vindkraft”.

Gröning skriver därpå att det är landsbygdens människor som drabbats hårdast, trots att det är därifrån råvarorna verkar finnas för fortsatta industrialisering, exempelvis malmen i Norrland. Men ändå är det i dessa obygder där välfärden minskar som mest, argumenterar hon i inlägget.

Gröning målar upp en dyster framtid som hon anser att regeringen delvis är orsak till. ”Nu går vi mot ekonomisk lågkonjunktur på grund av skenande elpriser och bränslepriser. Inflationen ökar och snart också räntorna.”

Hon kritiserar även oppositionen. Hon vill se en sammanhållen allians som återfår sin forna styrka.

”Ska det bli en ny regering måste det också bli ett tydligt regeringsalternativ. M, KD och L måste samarbeta bättre och ta fram ett tydligt alternativ”.

Gröning anser att alldeles för mycket fokus lagts på huruvida alla vill samarbete med SD.

”…lämna den diskussionen! Alla vet att det är så och detta ständiga ifrågasättande spelar bara socialdemokraterna i händerna. SD har i åtta år fått styra politiken, det är dags att börja redovisa den egna politiken”.

Den tidigare socialdemokraten Gröning vill se ett borgerligt alternativ som hanterar frågor om bränslepriser, elen och infrastruktur i hela landet.

”Staten ska inte den vara till för hela landet? Numera är den snudd på totalitär och gynnar storskalighet, storstäder och representerar inte hela folket. Det finns uppenbar diskriminering på många områden”, skriver hon dessutom.

När det började bli allt tydligare att Magdalena Andersson skulle efterträda Stefan Löfven skrev Lotta Gröning en kritisk kommentar om vår nuvarande statsminister Andersson, vilket Svenska Morgonbladet rapporterade om i september. Gröning menade att Magdalena Andersson valdes ifrån partiets elit och att hon skulle fortsätta styra inom ramen för den ”ingrodda” kulturen.