Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 4.0 Frankie Fouganthin

Lööf öppnar dörrarna för missnöjda Liberaler

Med drygt sju månader kvar till valet ligger både Liberalerna och Miljöpartiet under riksdagsspärren i opinionsundersökningarna.

Liberalernas beslut att öppna för SD samarbete har snarare ökad på den väljarflykt som partiet upplevde redan innan det beslutet.

En tredjedel av ledamöterna röstade emot att Liberalerna ska kunna ingå i en borgerlig regering vid hösten partistämma. Dessa ledamöter ville inte bli beroende av SD vilket de anser att en borgerlig regering blir. Flera av dessa Sd kritiska L-medlemmar gick med i centerparti förra året som ett resultat av L:s närmande till SD.

Annie Lööf berättade om detta i en intervju med Jönköpings-posten.

– Förra året fick Centern över 2 000 nya medlemmar. Flera var tidigare medlemmar i Liberalerna. Vi ser runtom i landet en direkt överflyttning av förtroendevalda från Liberalerna till Centern. I Värnamo finns det ett sådant fall. Så det pågår en sådan process, säger Lööf till tidningen.

Centerledaren vill att ännu fler Liberaler lämnat partiet och hoppar på Centerpartiet som vägrar samarbete med SD.

– Det är klart att de liberaler, som likt mig, kämpar för en offensiv klimat- och miljöpolitik och som står upp för liberala värderingar och som inte vill kompromissa med SD, de är varmt välkomna till Centerpartiet inför och efter nästa val. Det kommer finnas en stor beredskap hos Centern för att ta emot