Prenumerera
Prenumerera
Svenskt näringsliv - valåret
Av Holger.Ellgaard - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20011331 / Av Holger.Ellgaard - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18183637

Svenskt Näringsliv inför valrörelsen – ”Till skillnad från LO tar inte Svenskt Näringsliv ställning”

Häromdagen petade IF-metall en lokalordförande som var aktiv inom Sverigedemokraterna, vilket Svenska Morgonbladet rapporterade om. Enligt fackförbundet rör det sig om en konflikt mot deras interna värdegrund.

Svensk Näringsliv poängterar nu att de visserligen förhåller sig till politiker i ask men att de aldrig tar ”ställning för eller emot politiska partier”. Så skriver Svenskt Näringslivs chef för Externkommunikation, Peter Isling, i ett yttrande på organisationens hemsida.

”Till skillnad från LO tar inte Svenskt Näringsliv ställning för eller emot politiska partier. Än mindre ger vi några ekonomiska bidrag till partier”, menar Peter Isling.

Han poängterar att de arbetar för att landets företag ska få ”bästa möjliga villkor”. I den politiska debatten driver de självfallet frågor som deras medlemmar ser som viktiga. Men Svenskt Näringsliv ger sig aldrig på en medlem för att den har en viss politisk hållning.

Av allt att döma ska du kunna vara vänsterpartist, företagare och medlem i Svenskt Näringsliv utan att detta skulle orsaka några diskussioner internt.

”Ett valår är det extra viktigt att poängtera detta”, markerar Isling därpå i texten.

Han ser det som anmärkningsvärt att LO tagit fram en valplattform i januari där de väljer att avsätta 50 miljoner kronor ”för att stödja Socialdemokraterna i valrörelsen.”