Prenumerera
Prenumerera
By seher sikandar - This file was derived from: Seanpenn (300dpi).jpg:, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7480402

Antiglobalisten och regissören Sean Penn ifrågasätter feminiseringen av män

Skådespelaren Sean Penn har återigen uttryck sina åsikter om traditionella könsroller i offentligheten i en intervju med The Independent. Han menar att amerikanska män har feminiserats genom att de ”övergett sina jeans och satt på sig en skjol”, rapporterar RT.

Tidigare denna månad talade han till tidningen iNewspapper om att han inte tycker det är ”rättvist mot kvinnor att men skulle bli dom”, skriver RT därpå.

Till The Independent säger han dessutom att starka kvinnor inte ser maskulinitet som ett hot.

Sean Penn har under flera tillfällen i sitt liv satsat pengar och energi på ett försvara länders självständighet, även mot amerikanska ingrepp. 2002 besökte han exempelvis Irak för att visa sitt stöd för landets suveränitet, precis innan Bush-administrationen inledde sitt anfallskrig mot landet.

2020 visade han offentligt stöd för armeniernas självständighetskamp mot turkarna, gällande den armeniska regionen Nagorno-Karabach. Penn påstod i ett Twitterinlägg den hösten att det var USA som tillhandahöll de vapen som Turkiet användes i anfallskriget.

”As too many of us sit on our butts, Armenians are being slaughtered by Trump pal Erdogan with weapons WE provided. THIS is NOT America!”