Prenumerera
Prenumerera
Av News Øresund - https://www.flickr.com/photos/newsoresund/34943326844/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62438203

IF-metall petar fackordförande på grund av SD-engagemang – Åkesson ”Fackpampar Leker mafioso”

Ulf Karlström är buddhist och nyligen vald fackordförande för IF Metall vid SSAB i Luleå. Han är vald av de lokala medlemmarna i demokratisk ordning vid ett formellt årsmöte. Men nu får inte Karlström behålla sitt förtroendeuppdrag då han är engagerad Sverigedemokrat.

Beslutet fattades av IF-metalls förbundsstyrelse under tisdagen, skriver P4 Norrbotten. De anser att förtroendeuppdraget är förknippad med en värdegrund som inte kan förenas med ett aktivt engagemang inom Sverigedemokraten.

Orsaken är ”allas lika värde”, meddelar fackförbundet.

Under kvällen går Jimmie Åkesson ut på facebook och säger att ”Socialdemokratiska fackpampar leker mafioso.”

”Ett fullständigt sanslöst och skandalöst agerande från fackpamparna i Stockholm. Socialdemokraterna leker mafiosos med fackanslutna svenskars medlemspengar, och det är inte första gången”, skriver partiledaren som svar på IF-metalls beslut i inlägget.

SD-ledaren anser att fackförbunden ska fokusera på medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och inte agera kampanjorganisation åt socialdemokratin.

LO och Socialdemokraterna har en lång historia av samverkan. Fram till och med 1990 kollektivanslöt flera LO-förbund sina medlemmar till det socialdemokratiska partiet.