Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=96689940 / © Svenska Bokmässan

Nästa alternativa bok – och mediamässa förbereds för fullt

Alternativa bok – och mediamässan kommer att hållas igen till våren. Arrangörerna har utannonserat de 5 mars som aktuell dag. Svenska Morgonbladet besökte deras förra tillställning som var ett välbesökt och välkoordinerat event. Besökarna kunde då möta ett brett spetra av utställare, ifrån författaren och debattören Katarin Janouch till den nationalromantiske konstnären och restriktionskritiske debattören Markus Andersson.

Det sammanhållande temat var yttrandefrihet och nya perspektiv på vårt samhälle. På plats mötte vi även Filip Sjöström som gjort sig känd genom att bilda demonstrationsrörelsen För frihet och Sanning, som reaktion mot coronarestriktioner och vaccintvång.

Vilka som ska ställa ut vid mässan i mars är inte helt bestämt än men flera tunga namn har redan presenterats. Influensern Lennart Matikainen är en av dessa.

Finanselitens hot mot våra friheter och hur 5G utbyggnaden kan påverka människors hälsa på sikt är teman som ska lyftas fram i olika paneldiskussioner under den kommande mässan. Även klimatfrågan och kryptovalutor kommer att belysas på olika vis. Arrangörerna kommer presentera ytterligare teman för samtal och fler utställare via bland annat sin telegramkanal och facebooksida.

I en video presenterar arrangören sin mässa och poängterar att ”det här handlar om att ersätta det misslyckade mediaetablissemanget och göra det dom borde gjort för länge sedan, att granska makten och föra en objektiv debatt om de aktuella samhällsfrågorna…vi gör vårt livs viktigaste ställningstagande just nu.” De presenterat forumet som ett slag för bland annat frihet och rättvisa.

Lennart Matikainen säger dessutom i en PR-video:

”Det här är ett väldigt intressant år där vi ser finanskrafter driva på agendor…miljardärerna har helt enkelt fördubblat sina förmögenheter” medan många drabbats av restriktionerna som växt fram i världen.

Han menar att det nu skakar i detta ”korthus” – detta ”falskbygge” som makthavarna skapat. Därför uppmanar han att fler samlas på mässan för att ifrågasätta bland annat kontrollsystem och vaccinpass.

Svenska Morgonbladet kommer att närvara vid bokmässan för att intervjua personligheter ifrån den alternativa mediasfären.