Prenumerera
Prenumerera
By Gage Skidmore, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70081384

Jordan Peterson: Covidoro är ”överreaktion” – ”läkemedelsföretag” driver på för att tjäna pengar

Jordan Peterson har för första gången uttalat som om vad han anser om pandemin som fenomen. Peterson kommenterar pandemisituationen under en intervju.

Vår reaktion på pandemin har skapat fler problem ”än pandemin själv…”, poängterar han bland annat.

Den världsberömde psykologiprofessorn anser att reaktionerna världen över, på det virus som först visat sig kring 2019–2020, är att betraktas som en ”överreaktion”. Han anser inte att nationer kan bygga upp samhällsstrukturer utifrån människors kortsiktiga rädslor. Det skadar frihet, ekonomi och så pass mycket annat, anser han.

”Vi var oförberedda på sådana här saker genom vår naivitet” och därför tror han att den överdrivna reaktionen kommer som en reaktion på att västvärlden fick panik av hur oförberedda våra samhällen var inför kriser. Som ett resultat av paniken har denna ”totalitära nonsens” brett ut sig i världen, markerar han distinkt under intervjun. ”Allt drivs på av rädsla”.

Jordan Peterson bedömer att produktionsprocesser inom ekonomier kraschat som ett resultat av lockdown och att världen riskerar, att på grund av fallande produktion, få en inflationskris som vi inte sett sedan oljekrisen på 1970-talet.

Därpå är han relativt övertygad om att läkemedelsbranschen har stort intresse av att folk är rädda så att de kan sälja på vaccin och dylikt. Han menar att mediapanik inför de nya virusvarianterna kommer väldigt lägligt i relation till när det är ”bekvämt för läkemedelsföretagen” och deras lönsamhet.