Prenumerera
Prenumerera
Av This image was produced by me, David Castor (user:dcastor). The pictures I submit to the Wikipedia Project are released to the public domain. This gives you the right to use them in any way you like, without any kind of notification. This said, I would still appreciate to be mentioned as the originator whenever you think it complies well with your use of the picture. A message to me about how it has been used would also be welcome. You are obviously not required to respond to these wishes of mine, just in a friendly manner encouraged to. (All my photos are placed in Category:Images by David Castor or a subcategory thereof.) - Eget arbete, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37660295 På bilden ser vi Östragårdens förskola i Åkarp

Omikron-oro stänger Stockholms förskolor – friska föräldrar tvingas stanna hemma från jobbet

På grund av omikron-oro kan förskolor i Stockholm stad tvingas stänga.

– I vissa stadsdelar är det både barn som personal som är sjuka, och då går det lite ”hand i hand”. Men på andra ställen är det stora svårigheter att få ihop personalstyrkan, säger Eva Broström, som är avdelningschef på utbildningsförvaltningen, till Aftonbladet.

Nästan hälften av Stockholms stadsdelar har problem med hög sjukfrånvaro och konstig är det inte då arbetsplatser idag vill skicka hem folk efter en nysning, någonting som var otänkbart för 2 år sedan.

Vårdnadshavarna kan då bli ombedda att hålla sina barn hemma, enligt Stockholms stad, vilket som i sin tur kan skapa problem för de arbetsgivare som förlitar sig på dem, eller den affärsverksamhet de själva driver.