Prenumerera
Prenumerera
Av Jardenberg - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=93706080

Elev anfaller lärare och annan elvev på gymnasieskola

Två personer, en vuxen person och en tonårspojke, har blivit skadade på NTI-gymnasiet i centrala Kristianstad. Det hela rör sig om ett knivdåd och det är en tonåring som har gripits, misstänt för mordförsök, enligt polisens hemsida. Det hela ska ha hänt kring 09 tiden idag.

– Två personer ska ha skärskador som bedöms som lindriga, säger Filip Annas, polisens presstalesperson i region Syd, enligt KvällsPosten.

Idag var den första skoldagen efter lovet och det är en elev som anfallit en lärare och en annan elev med kniv, enligt anonyma uppgifter till Svenska Morgonbladet. Åklagaren eller polis har dock inte bekräftat dessa uppgifter än.

En stor polisinsats är nu på plats för att göra en kriminalteknisk undersökning.

Skolans rektor säger att det nu är ”eleverna i fokus” när de krisarbetar.