Prenumerera
Prenumerera

2021 – ett år av coronahysteri och skjutningar – även på Östermalm

Coronaprotester och vaccin

Sverige fastnade i en djup lågkonjunktur som förvärrades av de restriktioner som staten påtvingade den svenska befolkningen – arbetslösheten nådde en toppnivå under sommaren 2021 och låg på 10,3 procent och inte är det förvånande då våra politiker försvårade för näringsidkare att bedriva sin verksamhet via restriktioner.

avskeda personal L S

Av Arne Müseler / www.arne-mueseler.com, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98215920

Den 9 januari godkändes Modernas vaccin mot covid-19. Vaccinationshysterin tilltog sen alltmer, en fråga som kulminerade vid året slut när vaccinpassen blev en realitet för även svenskarna. Stora anti-vaxdemonstrationer tar form. Filip Sjöström och Max Winter blir de två Stockholmsgrabbarna som utmanar myndigheterna och organiserar demonstrationer och fester för frihet och sanning.

 

USA – en supermakt med inre slitningar

Den internationella politiska arenan var inte lika stökig som under det amerikanska valåret 2020. Hela den långa eftervalskampen mellan Trump – och Bidensupportrar fick ett abrupt slut när Joe Biden installeras som USA 46:e president. Trumpanhängarna fick slutligen bekänna sig som besegrade men Trumpismens har satt spår i debattlandskapet. Konspirationsrörelser som QAnon samt raskonflikter splittrar federationen USA i många av dess delstater, i ett sedan innan redan sargat och mångetniskt USA.

Joe Biden uppvisar tydliga tendenser på demens och vid flera tillfällen har vänstermarxisten, tillika vise presidenten, Kamala Harris klivit in.

 

Skjutningarna på sammanivå som 2020

Trots restriktioner och den obefogade covidrädslan minskade inte våldet. Gängen klarade minsann statsmakten inte av att sätta restriktioner på men försvårade för demonstrationer, trots att vi går in i valår.

Totalt dödades 47 personer av skjutvapenvåld 2021. Morgan Johanssons ambition om att kväsa det dödliga våldet har inte omvandlats till handling.

© Polisen Bild: Lars Hedelin

Redan i mars inträffade ett våldsdåd i Vetlanda, som påminner oss om vart det mångkulturella Sverige är på väg. I just detta fall handlade om knivattacker där 7 personer skadades, varav 3 livshotade. Dådet genomfördes av en Afghan som just fått nej om bidrag för semester till hemlandet. Denna knivattack sände chockvågor igenom de småländska bygderna. Men det enda parti som dök upp i Vetlanda för att manifestera efter händelsen var Alternativ för Sverige. De etablerade riksdagspartierna lyste med sin lokala frånvaro i Vetlanda.

 

Våldet mot kvinnor

Den 15 april dödas en kvinna vid Linköpings resecentrum, mitt under ljusa dagen. Fram tills detta datum, under en treveckorsperiod, hade 3 kvinnor mördats i Sverige.

Den 16 april hittas ännu en kvinna mördad, i en lägenhet i Älta som ett resultat av våld. Den 17 april mördas en kvinna på öppen gata i Alvesta.

Nästan alla gärningsmän var invandrarmän.

 

Drama i Ryssland

Liberalen Aleksej Navalnyj får 3,5 halv års fängelse för att han inte rapporterat till sin övervakare hos den ryska kriminalvården. Enligt de globalistkontrollerade medierna är Navalnyj den sympatiske systemkritiker som just nu utsätts för ett fruktansvärt rättsövergrepp.

Men enligt de mer ryssvänliga källorna är han och hans lakejer liberala och postmoderna upprorsmakare som vill låta Ryssland falla in i samma sedlösa utveckling som västvärlden utsatts för sedan 68: rörelsen.

Putin - USA - Afghanistan

© Kreml

Strax innan julen höll Putin som årliga presskonferens för journalister och konstaterar då att de traditionella könsrollerna och heteronormen är avgörande för en stark nation och slår då ett slag mot de postmoderna krafterna som oroar den konservativa rörelsen. Denna rörelse växer sig allt starkare i Östeuropa.

 

Israel-Palestinakonflikten – mångkulturell explosion

Israel - Palestina - Gaza - 2021

By Osps7 – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=105293103

Konflikten mellan dessa två stater blossade åter igen upp till liv under våren 2021. Här har vi ytterligare ett bevis på att olika kulturer inte kan samexistera på samma landområde. Israel lyckas dessutom spränga den byggnad där Associated Press och Al Jazeera hade sina kontor vid en flygräd mot Gaza.

 

De svaga regeringarnas tidsålder

21 juni fälldes regeringen Löfven av Vänsterpartiet och högeroppositionen som dock inte hade en gemensam plattform för att samregera. Därför återvaldes Stefan Löfven till statsminister den 7 juli. Konflikten skapade stora mediarubriker då Sverige väldigt länge haft starka regeringen vilket gör situationen som uppkom ovanlig.

Minoritetsregeringar och hoppande majoriteter har sedan 2014 varit ett alltmer kännbart fenomen inom svensk politik. Fenomenet exploderade onekligen rejält sommaren 2021.

 

Afghanistan – ockupera fram demokrati fungerar sällan

I augusti exploderade det även i Afghanistan. Talibanerna vinner mark igen efter att den amerikanska invasionsstyrkan gett sig av. Den 15 augusti flyr landets president, Ashraf Ghani, med mångmiljonbelopp i dollar på en helikopter. Enligt en hel del bedömare var han USA:s marionett vars patriotiska känsla till hemlandet Afghanistan försvann så fort att amerikanarna sade tack och hej.

 

Vilks dör under mystiska omständigheter

Av User:OlofE – Denna fil har blivit extraherad från en annan fil: Lars Vilks 20050722.jpg, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9699037

Den 3 oktober drabbades den anti-jihadistiska rörelsen av sorg när Lars Vilks och hans två livvakter dog i en mystisk olycka undanför Markaryd. Säkerhetsbilen som Vilks färdades i körde 160 km i timmen och enligt källor till media kan det ha rört sig om en däckexplosion vilket resulterade i att bilen kom över på motsatt körbana och kolliderade med en lastbil. Detta är dock högst osannolik då säkerhetspolisens säkerhetsbilar är utrustade med specialdäck som ständigt genomgår service. Den stora frågan är dessutom varför bilen färdades i den hastigheten. Ingen offentlig förklaring har publicerats.

 

 

Politiskt kaos och vaccinpass

I början av november höll Socialdemokraterna partikongress och valde Sveriges dåvarande finansminister, Magdalena Andersson, till partiledare.

Av Frankie Fouganthin – Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35886939 / © Vänsterpartiet Bilden på Dagostar: Fotograf Anna Tärnhuvud

Den 24 november utses hon till Sverige första kvinnliga statsminister av riksdagen i en omröstning. Men regeringens budget faller i och med att Centerpartiet vägrar rösta på den, efter att Vänsterpartiet fått vara med och förhandla fram budgetposter. Därmed begär Magdalena Andersson samma dag. Hon väljs på nytt som statsminister 29 november och tvingas därpå styra landet med borgerlig budget.

Året slutar som det börjar med coronahysteri och vaccinkrav. Vaccinpassen är nu instiftade vilket resulterar i stora demonstrationer på många håll i landet. All den oreda som coronapaniken ställt till mig kommer troligtvis bli heta valfrågor i samklang med den mångkultur som alltmer upplevs som ett hot mot svenskar – även på Östermalm.