Prenumerera
Prenumerera

Den restriktionskritiske konstnären Markus Andersson sände ett tal under nyårsafton

Markus Andersson har varit en flitig debattör i den restriktionskritiska debatten under corona-hysterin 2020/21.

Han bedömde att ”vi har en stark grundlag som delvis räddat oss ifrån den extrema statsterrorn denna gång”. Men regeringen har fått ”bakläxa av WHO och globalisterna” och försöker nu skapa förutsättningar för att kunna stänger ner allt nästa gång de lyckas få till en hysteri, förklarade Markus Andersson för oss när vi intervjuade honom i höstas. Han har skarpt kritiserat de restriktioner som återinförts denna vinter.

Markus Andersson sände under nyårsaftonskvällen ett nyårstal som fick en hel del delningar och uppskattning i anti-vax och restriktionskritiska grupperingar.
”År 2021 blev dessvärre inte året då maktmissbrukande odjur över hela välden kastades från maktens tron ner i dynghögen där de hör hemma. Men det blev ändå ett år då motståndet mot det globala tyranniet växte explosivt över hela världen. Förhoppningsvis blir kommande år året då motståndet tar form på allvar”, sade medan han satt i sitt naturnära hem i Uppland, där han lever självhushållanden. Han talar därpå om frihet samt rätten att försvara sina friheter. Andersson uppmanar till ”uthållighet i kampen”.

Markus har på regelbunden basis talat på demonstrationer i Stockholm mot coronarestriktioner och vaccintvånget.

Inom konsten har han gjort sig känd som skildrare av nationalromantiska perspektiv och har vunnit respekt inom de nationella leden. Svenska Morgonbladet besökte konstnären för ett djupreportage november 2020.